Roda in de ban van Sporting Limburg

Het zal je als fan maar gebeuren; Een aantal voetbal-analfabeten onder de naam ‘Stuurgroep Topvoetbal in Limburg’ vind dat jouw cluppie geen levensverwachting meer heeft en concludeert dat je met een andere club uit de regio (Fortuna Sittard) moet samengaan in een commerciëel gedrocht genaamd ‘Sporting Limburg’. De Limburgse stuurgroep heeft alleen de begrotingen, sponsorgelden en bezoekersinkomsten op een hoop gegooid maar dat het gegeven ‘voetbal is emotie’ totaal onmderschat is moge wel duidelijk zijn. En dan dachten wij zonder het oude logo ons gezicht te verliezen!

Wie de sites van Roda en Fortuna bezoekt valt een aantal zaken meteen op: Fortuna meldt de samenwerking op de voorpagina en probeert de voordelen op te poetsen. Op de site van Roda opvallend genoeg geen nieuws (meer) over de fusie. Wel kunnen op de voorpagina, alsof er niets gebeurd is, shirts, petjes en sjaals van Roda bestelt worden. Alsof fans die nu nog gaan kopen. Zo blijkt maar weer hoe men de supporters inschat kennelijk!

Alleen de naam al: ‘Sporting Limburg’. Alsof we ons in Portugal of een of andere Zuid Amerikaans land moeten wanen bij een bezoek aan het ‘Parkstad Limburg-stadion’ in Kerkrade. ‘Een moeilijke bevalling maar een mooi kind’, zo vind de Stuurgroep zelf. ‘Een club van en voor alle Limburgers’. De club stelt zich ten doel in 2013 een topclub te zijn die structureel speelt om de plaatsen zeven tot en met twaalf in de eredivisie. Het tenue van de nieuwe club is overwegend geel, de kleur die volgens de stuurgroep verwijst naar het rijke verleden van Fortuna en Roda.

Roda-fans reageren verslagen op fusie: “We zijn uitgespeeld. Ik ben zeer teneergeslagen”, zegt Ludo Gulpen van de supportersvereniging Roda JC. “We hadden nog hoop in goede afloop. We hebben aangetoond dat Roda wel levensvatbaar is. Dit is heel erg. Ik verwacht dat duizenden supporters de club de rug zullen toekeren.”

Van Geel
Voormalig Ajax-technisch Directeur Martin van Geel, nu technisch directeur bij Roda JC, weet ook nog niet of hij mag blijven: „Er komt een vertrouwenscommissie die een kwartiermaker aanstelt die op korte termijn de belangrijkste functies gaat invullen”, aldus Van Geel. De technisch directeur gaat ervan uit dat de huidige Roda-trainer Harm van Veldhoven gewoon voor de spelersgroep staat. „Hij heeft een doorlopend contract.”

Zondag komt Ajax op bezoek in Kerkrade bij Roda. Limburgse fans kondigen o.a. op ons gastenboek aan massaal Ajax te gaan steunen. Roda is hun club niet meer…

Related posts