Ajax houdt vast aan prijsstijging seizoenkaart 2009-2010

Onlangs heeft de AFCA Supportersclub een gesprek gehad met de commercieel directeur van Ajax Henry van der Aat betreffende de prijsstelling van de seizoenkaart voor het seizoen 2009-2010. Inzet van de AFCA Supportersclub was om de directie te overtuigen de seizoenkaarten voor aankomend seizoen niet te verhogen. Ons argument was om nu eens al die trouwe seizoenkaarthouders tegemoet te komen na vijf seizoenen mooie beloftes maar weinig presteren. Vijf seizoenen lang geen enkel kampioenschap is natuurlijk Ajax onwaardig en dan hebben we het nog maar niet over het vertoonde spel.

Ajax houdt er echter een andere visie op na, want de aankomende jaren zal de begroting omhoog moeten. De organisatie moet nog professioneler worden neergezet en dat kost natuurlijk geld. Daarnaast ligt nog het gevaar op de loer van de jaarlijkse verliezen die Ajax lijdt door het mislopen van de lucratieve Champions League. De seizoenkaarthouder mag dus helpen om de financiële te korten op te vullen.

Faciliteiten
De commercieel directeur heeft in het gesprek aangegeven, dat op de prijs van de seizoenkaart voor zowel de korte zijden als de lange zijde uitsluitend indexatie (ook wel inflatiecorrectie) zal plaatsvinden. Alleen de seizoenkaarthouder op hoofdtribune zal fors meer gaan betalen. Het argument is dat deze seizoenkaarthouders gebruik kunnen maken van uitgebreidere faciliteiten. Dit in tegenstelling tot de seizoenkaarthouders op de lange zijde tegenover de hoofdtribune. Tot op heden werden de prijzen van het spiegelvak gelijk gehouden. Dit principe laat men nu dus los, aangezien de stelling is dat er voor uitgebreide faciliteiten betaald mag worden.

Het is jammer dat ook aankomend seizoen de Ajax-directie geen gebaar wil maken naar de altijd trouwe en loyale seizoenkaarthouders. Iets wat deze supporters langzamerhand wel verdienen. Economische crisis of niet….. we gaan aankomend seizoen gewoon weer meer betalen!

Bron: AFCASupportersclub

Related posts