Van Basten waakt voor euforie

Marco van Basten had geen reden om ontevreden te zijn na de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda. Toch wil de coach niet te hoog van de toren blazen , maar is wel trots dat zijn team de opwaartse spiraal heeft kunnen doortrekken.

Van Basten vond de wedstrijd in Breda een van de betere duels van dit seizoen. ‘We hebben de lijn van afgelopen woensdag doorgetrokken’, noteerde Sportweek tijdens de persconferentie. ‘NAC begon energiek en had goede kansen, maar we hebben het spel vervolgens goed naar ons toegetrokken en gecontroleerd gespeeld’.

Van Basten liet tegenover de camera van Eredivisie Live blijken zeer tevreden te zijn over het spel van Aissati. ‘Ismael heeft bewezen dat hij het kan brengen wat wij al een hele tijd in gedachten hadden.
De combinatie van Enohs fysieke kracht, Anita’s verstandige spel en leidinggevende kwaliteiten en Aissati’s creativiteit blijkt in de praktijk te kloppen’. Van Basten waakt wel voor een hoog verwachtingspatroon, ‘laten we nu niet ineens gek gaan doen. We hebben pas twee wedstrijden achter elkaar goed gespeeld. Dat stemt ons wel tevreden, maar we gaan niet te hoog van de toren blazen’.

Related posts