Stekelenburg ‘gewoon’ in voorselectie Oranje; Vermeer in voorselectie Nederland B

Bondscoach Bert van Marwijk heeft in zijn voorselectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Schotland en Macedonië geen plaats voor doelman Kenneth Vermeer ingeruimd. Van Marwijk koos ‘gewoon’ voor Maarten Stekelenburg, Michel Vorm en Henk Timmer.

Vermeer heeft bij Ajax de strijd met Stekelenburg voorlopig in zijn voordeel beslist en staat normaal gesproken de rest van het seizoen onder de lat. Van Marwijk spreekt echter vooralsnog zijn vertrouwen uit in de 16-voudig international.

Naast Stekelenburg zit ook Gregory van der Wiel bij de voorselectie. De verdediger debuteerde vorige maand tegen Tunesie. Nederland speelt op 28 maart tegen de Schotten en op 1 april tegen Macedonië. Beide duels zijn in Amsterdam. Vrijdag 20 maart volgt de definitieve selectie.

Vermeer in Oranje B
Kenneth Vermeer is wel opgenomen in de voorselectie van Nederland B. Bondscoach Johan Neeskens gaf vrijdag 22 namen door die kans hebben op deelname aan de oefenduels met Jong Italië en Jong Duitsland.

De voorlopige selectie:

Doel: Stekelenburg (Ajax), Timmer (Feyenoord), Vorm (FC Utrecht).

Verdediging: Boulahrouz (VfB Stuttgart), Braafheid (FC Twente), Van Bronckhorst (feyenoord), Marcellis (P$V), Ooijer (Blackburn Rovers), Mathijsen (HSV), Heitinga (Atletico Madrid), Van der Wiel (Ajax).

Middenveld: Afellay (P$V), Van Bommel (Bayern München), Engelaar (Schalke 04), De Jong (Manchester City), De Zeeuw, Schaars (AZ), Sneijder, Van der Vaart (Real Madrid).

Aanval: Babel, Kuijt (Liverpool), Huntelaar, Robben (Real Madrid), Van Persie (Arsenal), Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Related posts