Ook Amsterdam Arena sluit deuren na bommelding

Ook de Amsterdam Arena heeft de deuren gesloten wegens de bommelding waardoor meerdere winkels en nabijgelegen kantoorpanden donderdag reeds werden ontruimd. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten om ook de deuren van het Ajax-stadion te sluiten. Het multifunctionele complex is niet ontruimd, medewerkers mogen het gebouw wel in en uit.

Donderdagmorgen rond 10.45 uur zijn vanwege een bommelding de Ikea en de winkels aan de Arenaboulevard in Amsterdam Zuidoost gesloten. Op het terrein bevindt zich ook stadion Arena, de thuisbasis van Ajax met de officiële fanshop.

Om 11.30 uur reden kleine vrachtwagens het Arenaboulevard-terrein op met dranghekken, om de omgeving af te sluiten. Ook de Ajax-shop is op last van de politie gesloten. ‘Ja, ook wij zijn net als de winkels in de omgeving niet geopend vanwege de bommelding,’ aldus een medewerker van de fanshop.
De politie heeft inmiddels verklaard dat er donderdagochtend een melding is binnengekomen dat er explosieven zouden liggen in de winkels rond de Arenaboulevard.

Bron: Sportweek.nl

Related posts