Van der Wiel kreeg wel degelijk gele kaart en is geschorst

Er was enige onduidelijkheid over de gele kaart die Gregory van der Wiel afgelopen zondag wel of niet zou hebben gekregen tegen ADO. Op Eredivisie Live was de bestraffing niet te zien. Ook op de officiële website van Ajax werd nergens melding gemaakt van de gele kaart van Van der Wiel, terwijl de KNVB de verdediger een schorsing van één wedstrijd oplegde. Inmiddels hebben de Amsterdammers de schorsing op hun internetpagina bevestigd.

Van der Wiel kreeg een gele kaart in de 64e minuut van het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. In dezelfde minuut scoorde Wesley Verhoek de gelijkmaker (1-1). Waarschijnlijk bestrafte scheidsrechter Björn Kuipers Van der Wiel vlak nadat er gescoord was door de Hagenaars.