Niet tijdens maar ná Klassieker kwetsende spreekkoren

Als het niet tijdens de wedstrijd mag dan doen we het er na, moeten de feyenoordsupporters hebben gedacht die gistermiddag kwetsende leuzen scandeerden tegen de Ajax- aanhang.

Bij het vertrek van de supporters uit rotterdam kwamen de frustraties wel boven water. Toen zij van de Arena richting de treinen liepen scandeerden zij de tekst ‘Hamas, Hamas joden aan het gas’. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden beide burgemeesters nog gewaarschuwd dat indien er kwetsende spreekkoren zouden zijn dat de Klassieker de komende vijf jaar zonder uit-publiek zal worden gespeeld. Of deze actie van de feyenoordsupporters nog een staartje krijgt moet nog blijken.

De politie arresteerde gisteren dertig Ajax-supporters wegens geweldpleging. De meesten werden vóór de wedstrijd aangehouden, toen ze feyenoordsupporters bij het stadion bekogelden met flessen. Mochten de burgervaders toch beslissen om hun regel te laten gelden dan moeten zij eerst nog maar afwachten of er de komende jaren uberhaupt wel een Klassieker plaatsvind. De ploeg uit rotterdam is inmiddels afgezakt naar de lage regionen van de Eredivisie en zal moeten knokken om deze competitie niet helemaal op z,n kop te zetten.

Related posts