Van Basten en Leonardo blij met tweede helft

Marco van Basten was na afloop van de klassieker blij dat Ajax een bewogen week had afgesloten met een overwinning. Over de eerste helft was de oefenmeester van de Amsterdammers echter een stuk minder tevreden. “Toen speelden we veel te statisch”, meent Van Basten. “Pas na de 1-0 kregen we meer ruimte. Helaas gingen we daar vervolgens veel te makkelijk mee om. Ik geloof dat we wel vier keer op de lat of paal hebben geschoten.”

Van Basten doelde daarmee vooral op Luis Suárez, die in kansrijke positie telkens voor de mooiste oplossing wilde kiezen. De aanvaller kwam daardoor niet verder dan een stiftje op de kruising. “Natuurlijk zeg ik regelmatig tegen hem dat hij die mogelijkheden zakelijk moet benutten. Maar dit is de gedachtegang van de speler, die kan ik niet beïnvloeden.”

Invaller Leonardo kon na de wedstrijd zijn geluk niet op. De vlugge aanvaller moest starten op de bank maar mocht in tweede helft zijn opwachting maken. En dat was zeker niet onverdienstelijk. “In de eerste helft speelden we niet goed en had Feyenoord weinig moeite met ons”, meent Leonardo. “In de tweede helft zagen we tenminste weer het echte Ajax.”

De Braziliaan was wel teleurgesteld dat hij niet aan de aftrap mocht beginnen. Trainer Marco van Basten gaf in de klassieker de voorkeur aan Kennedy op de rechterflank. “Dat is jammer, maar de trainer moet keuzes maken. Gelukkig ben ik een vechter. Toen ik inviel heb ik mijn frustratie in mijn spel gebruikt. Het is nu aan mij om ook de rest van het seizoen mijn best te blijven doen”, aldus de oud-feyenoorder.

Related posts