Bergkamp: ‘Ik heb het gevoel dat ik echt trainer wil worden’ (Video)

Dennis Bergkamp heeft het uitstekend naar zijn zin als stagiair bij de A-selectie van Ajax. En hij ziet zichzelf ook wel trainer worden, zegt hij woensdag in een interview met Ajax TV (zie hieronder). Het lijkt hem mooi om net als andere Ajacieden als Frank de Boer en Marco van Basten toe te treden tot het trainersgilde.

‘Ik weet nog niet in wat voor vorm, maar zodra ik een elftal of elftalletje heb, dan hoop ik dat ik ook dingen kan overbrengen en spelers beter kan maken. Want dat is misschien wel het meest belangrijke van het trainer zijn,’ legt Bergkamp uit.

De assistent-coach van Oranje B heeft geen bepaald pad uitgestippeld dat hij wil bewandelen. ‘Het lijkt me mooi om iets te starten. Of ik ergens blijf hangen of andere stappen neem, dat zie ik wel. Maar vooralsnog vind ik het leuk om in ieder geval zo te beginnen. Het bevalt me heel goed.’

Inmiddels is hij zo ver in de trainerscursus, dat Bergkamp voor zichzelf het idee heeft dat hij ook daadwerkelijk trainer wil worden. ‘Ik ben benieuwd in wat voor vorm dat gaat worden,’ zegt hij. ‘Ik heb de tijd dus ik kan nog rustig een paar stappen nemen.’

Related posts