Ook Nigel de Jong blijft verstoken van Europees voetbal

Naast Klaas-Jan Huntelaar blijft ook een andere ex-Ajacied verstoken van Europees voetbal. Manchester City heeft de keus op Wayne Bridge laten vallen boven Nigel de Jong. ‘Je hebt maar een beperkt aantal dat je mag inbrengen’, aldus manager Mark Hughes op de website van City. De UEFA beperkt het aantal tot drie nieuwelingen. Craig Bellamy, Shay Given en Bridge zijn de drie nieuwe namen die The Citizens aan UEFA Cup-succes moeten helpen. ‘We hebben ook gekeken naar Nigel. Maar we hebben met Vincent Kompany en Pablo Zabaleta alternatieven voor zijn positie.’

Bij de keuze was er nog een beperking. Volgens de reglementen van de UEFA mocht Hughes één speler aan zijn Europese selectie toevoegen die vóór de winterstop voor een andere club actief is geweest op het Europese podium. De Jong speelde eind 2008 met Hamburger SV in het UEFA Cup-toernooi actief, Bridge met Chelsea in de Champions League.

Met Hughes’ keuze voor Bridge zit De Jong zit in hetzelfde schuitje als Huntelaar. Real Madrid nam de aanvaller niet op in de selectie voor de Champions League. De enige beschikbare plaats voor nieuwkomers was er voor Lassana Diarra.

Bron: VI

Related posts