Column Woensdag gehaktdag: ‘Pannenkoek’!

Woensdag Gehaktdag is de column van Menno Pot, exclusief voor de AFCA Supportersclub.

Pannenkoek!

Als Marco van Basten gisteravond de enige pannenkoek in de ArenA was geweest, zou Ajax gewoon van Heracles hebben gewonnen, dat moge duidelijk zijn. Er waren nog heel wat meer pannenkoeken voor nodig om de Almeloërs met een punt uit de Amsterdam ArenA te laten vertrekken. Om te beginnen: elf pannenkoeken in Ajax-shirts op het veld, die het presteerden om na twee nederlagen op rij met 0-2 achter te komen. In eigen huis, tegen een ploeg uit het rechterrijtje..

Dan nóg zouden we op het nippertje met 3-2 hebben gewonnen. Ware het niet dat er nóg een pannenkoek aan het werk was in het stadion, te weten een pannenkoek met een vlag in zijn hand én poep in zijn ogen. Al die pannenkoeken gaven samen de doorslag: 2-2. Heracles moet zich in een pannenkoekenhuis hebben gewaand.

Er waren nog veel meer pannenkoeken in het stadion, namelijk 46.355 volgens de officiële cijfers (in werkelijkheid zo”n 30.000, schat ik). Ik heb me de laatste tien seizoenen behoorlijk vaak een onnozele pannenkoek gevoeld op de tribune bij Ajax, maar toch stonden we er weer, op deze druilerige, gure dinsdagavond, met als beloning het zevende en achtste verliespunt in welgeteld tien dagen. Dat moet een clubrecord zijn, zoals ook zes seizoenen zonder landstitel een evenaring van een clubrecord zijn (we presteerden het sinds de invoering van het betaalde voetbal maar één keer eerder, tussen 1960 en 1966.Juist daarom vond ik dat filmpje (zie hierboven) zo mooi, van onze inmiddels landelijke bekendheid genietende medesupporter, die we voor het gemak maar even ‘Edgar Davids” zullen noemen. Prachtige, oprechte supporterswoede. Edgar verwoordde… Lees hier verder…

Related posts