Van Boekel door het stof na blunder: ‘Ik vind het verschrikkelijk voor Ajax en voor mijn assistent’

Ajax scoorde vanavond in de slotseconde tegen Heracles een loepzuivere treffer. Volgens de assistent van scheidsrechter Van Boekel schoot Suárez de rebound van een schot van Leonardo echter vanuit buitenspelpositie binnen. Op de tv-beelden bleek echter dat Suárez verre van buitenspel stond. Tot woede van Ajax vond de treffer geen doorgang. Na afloop van het duel kroop Van Boekel door het stof.

‘Na het zien van de beelden moet ik toegeven dat het een geldig doelpunt was. Het had 3-2 voor Ajax moeten zijn’, zegt de arbiter voor de camera’s van Eredivisie Live. ‘Ik vind het verschrikkelijk voor Ajax en voor mijn assistent. Maar meer dan balen kun je niet’.

Hoewel Van Boekel in eerste instantie naar de middenstip wees, besloot hij na het zien van het vlagsignaal de treffer alsnog af te keuren. Een kwestie van afspraken, zo zegt de leidsman. ‘Vooraf hebben we duidelijke afspraken gemaakt. Het constateren van buitenspel is een taak voor mijn assistenten. Ik volgde hem blind, want ik stond niet in de positie om dat te constateren’.

En dan te weten dat deze Van Boekel vooraf zo’n grote mond had over Suarez zie eerdere bericht ).Related posts