Dramatisch Ajax verliest weer punten: 2-2 tegen Heracles

Ajax heeft voor de derde maal op rij opnieuw niet weten te winnen. Na twee nederlagen tegen Groningen (1-0) en Heerenveen (0-1) werd er met pijn en moeite een 2-2 gelijkspel behaald tegen het nietige Heracles Almelo.

Kijk hier voor het fotoverslag van dit duel

Na dertien minuten kwam Heracles Almelo op 1-0 door een doelpunt van Ricky van den Bergh die even daarvoor met een snoeihard schot al de paal had geraakt. In de eenendertigste minuut kwam Heracles zelfs op 2-0 door Schulmeister. Ajax liet alles apatisch over zich heen komen.

Ook in de tweede helft sliep Ajax vrolijk verder. Pas nadat Sarpong en De Jong in het veld waren gekomen voor Cvitanich en Anita begon Ajax te voetballen. In de zeventigste minuut weet Sulejmani met een lage schuiver Pieckenhagen te passeren en Ajax terug te brengen in de wedstrijd: 1-2. Als twee minuten later Siem de Jong wordt gevloerd in de zestien gaat de bal op de stip en mag Suarez de trekker overhalen: 2-2.

Ajax probeert daarna nog met de moed der wanhoop duur puntverlies te voorkomen. Als in de slotseconden een loepzuivere treffer van Suarez nog wordt afgekeurd is het puntverlies een feit en kunnen de titelaspiraties definitef de vriezer in!

Ajax-Heracles Almelo 2-2 (0-2)
0-1 van den Bergh 12′
0-2 Schulmeister 31′
1-2 Sulejmani 70′
2-2 Suarez (pen) 72′

Kaarten: Geel: Boakye, Quansah (beiden Heracles), Van der Wiel (Ajax)

Kijk hier voor het fotoverslag van dit duel

Related posts