Jong Ajax aan kop na ruime zege op AZ

Jong Ajax is maandagavond de tweede seizoenshelft begonnen met een 3-0 zege op Jong AZ.De ploeg van Adrie Koster gaat nu aan kop al heeft Jong NEC nog wel twee verliespunten minder dan de Amsterdammers. Leonardo, Danilo en Geoffrey Castillion waren maandagavond de doelpuntenmakers.

Makkelijk kwam de overwinning op Jong AZ niet tot stand, al kende Jong Ajax wel een droomstart. Leonardo reageerde in de zevende minuut alert bij een corner van John Goossens en prikte de bal achter doelman Jordy Deckers. Na de openingstreffer zakte het spel in. ,,Het veld was ontzettend glad”, aldus Koster. ,,Daardoor werd het heel moeilijk om het voetballend op te lossen.”

Buiten het doelpunt van Leonardo leverde de eerste helft niet echt veel hoogtepunten op. AZ-verdediger Gijs Luirink kopte de bal na een klein kwartier op de lat. Vlak voor rust kreeg AZ nog een goede mogelijkheid. Brett Holman schoot hard op doel, maar Kenneth Vermeer redde met een prachtige reflex.

In de tweede helft kwam Jong Ajax ook snel tot scoren. Danilo schoot in de 49ste minuut van dichtbij raak op aangeven van Leonardo. Na de 2-0 kwam Ajax nauwelijks nog in de problemen. A-junior Johan Kappelhof hield het achterin met Oleguer, Toby Alderweireld en John Goossens goed dicht. De voorsprong werd vlak voor tijd nog professioneel uitgebouwd. De AZ-defensie ging niet goed om met een lange uittrap van Kenneth Vermeer. Geoffrey Castillion, vervanger van de geschorste Darko Bodul, maakte daar handig gebruik van en wipte de bal over de keeper. De spits van de A1 bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. ,,Een zware, maar verdiende overwinning op een sterke tegenstander”, luidde de conclusie van de maker van het derde doelpunt.

Jong Ajax speelt aanstaande donderdag in Rotterdam voor de Beloftenbeker tegen Jong Feyenoord.