KNVB legt Van Basten ‘boetefooi’ op van 500 euro

De tuchtcommissie van de KNVB heeft trainer Marco van Basten een boete opgelegd van maar liefst 500 euro! Van Basten werd zondag, in de slotfase van FC Groningen – Ajax, naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Jan Wegereef.

De tuchtcommissie wist zich kennelijk weinig raad met de situatie. Normaal gesproken zijn de boetes vele malen hoger en wordt een trainer geschorst zodta hij een of twee duels vanaf de tribune toe moet kijken. De tuchtcommissie laat door deze ‘boetefooi’ eigenlijk zien dat het begrip had voor de reactie van Van Basten. Van Basten mag de volgende wedstrijd dus gewoon weer op de bank plaatsnemen.

Eigenlijk zou de tuchtcommissie, net als men in Spanje scheidsrechters bestraft, Wegereef moeten schorsen. Vorige week bakte hij er namelijk ook al een potje van door een roda-speler een penalty tegen te geven en een gele kaart voor een vermeende handsbal terwijl betreffende speler de bal vol in het gezicht kreeg!

Related posts