Van Marwijk: ‘Stekelenburg de nummer één van Oranje’

Maarten Stekelenburg werd in zijn periode van afwezigheid bij Oranje vervangen door Edwin van der Sar, maar nu de Ajax-goalie weer fit is is hij niet alleen bij Ajax maar ook bij bondscoach Bert van Marwijk gewoon weer de nummer één doelman. Dat zegt de bondscoach vandaag in het Algemeen Dagblad.

“Hij was mijn nummer één voordat hij geblesseerd raakte en nu hij zich weer aandient, gaan we met hem door als nummer één”, vertelt Van Marwijk. “In zijn afwezigheid hebben we Van der Sar nog één keer teruggevraagd, uit nood. Met Edwin hebben we onderling duidelijk afgesproken dat het daarbij blijft.”

En dus staat Stekelenburg in februari in de oefenwedstrijd tegen Tunesië ‘gewoon’ onder de lat. “Deze extra blijk van vertrouwen voelt lekker”, reageert de sluitpost. “Ik heb vier jaar achter Van der Sar kunnen wennen en nu ligt zijn erfenis in mijn handen.”

“Het is een heel zware erfenis, hij heeft het verwachtingspatroon voor een keeper van Oranje heel hoog opgeschroefd. Hij is haast niet te vervangen. Ik vind Van der Sar nog steeds uniek, de beste van de wereld”, zo besluit de 26-jarige Stekelenburg.

Related posts