Van Basten: ‘Kenneth begrijpt mijn keuze’

Kenneth Vermeer moet zich weer schikken in een reserverol. Marco van Basten geeft de voorkeur aan de herstelde Maarten Stekelenburg. Vermeer nam de honneurs waar vanaf begin oktober nadat Stekelenburg door een schouderblessure was uitgeschakeld. De jeugdinternational vervulde zijn taak goed en achtte zich daarom niet kansloos ook na de winterstop de eerste keus te zijn al gaf hij wel aan dat Stekelenburg verder was dan hijzelf.

Toch was het ook voor Van Basten geen uitgemaakte zaak dat Stekelenburg zonder meer zou terugkeren onder de Amsterdamse lat. Tijdens het trainingskamp in Portugal viel de beslissing in het voordeel uit van de international.

‘Veel aspecten spreken in het voordeel van Maarten’, aldus Van Basten op Ajax.nl. ‘De reputatie die hij zelf in het verleden heeft opgebouwd, het feit dat hij tweede aanvoerder was en hij heeft de laatste weken goed gewerkt. Kenneth heeft het ook prima gedaan, maar hij begreep de keuze voor Stekelenburg als eerste keeper wel.’

Related posts