Wielaert doorstaat medische keuring (video) en traint morgen voor het eerst mee

,,Dit voelt heel erg goed”, zo laat de kersverse nieuwe aanwinst Robbie Wielaert weten op Ajax.nl. Nadat Wielaert dinsdagochtend de medische keuring had doorstaan (zie video hieronder), kon hij ’s middags eindelijk zijn handtekening onder het Ajax-contract zetten. Eigenlijk wilde de in Emmeloord geboren verdediger afgelopen zomer de overstap al maken naar Ajax, maar toen kwamen de clubs er nog niet uit. En ook nu liet FC Twente zijn aanvoerder niet zonder slag of stoot vertrekken.

,,Het geeft een heel goed gevoel dat Ajax is blijven knokken om mij binnen te halen”, zegt Wielaert na de contractondertekening. ,,Ik ben ook blij dat ik nu een beladen periode kan afsluiten en dat ik weet waar ik aan toe ben. Vanaf nu kan ik me helemaal concentreren op Ajax.”


Video van de medische keuring van Wielaert


Marco van Basten overhandigt Rob Wielaert zijn nieuwe shirt


Kersverse Ajacied Robbie Wielaert overlegt nog even met Jan Vertonghen

Wielaert traint woensdag voor het eerst mee met de selectie van Marco van Basten. ,,Het is jammer dat ik niet mee kon met Ajax naar Portugal, want dat was een mooie gelegenheid om elkaar een beetje te leren kennen. Maar ik heb zin om morgen aan de slag te gaan.”

Zondag al er bij?
Ajax hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen NEC, ook een oude club van Wielaert. Als het moet is hij inzetbaar in Nijmegen. ,,Ik ben fit, maar of ik speel is natuurlijk aan de trainer.” Dat Wielaert op zondag nog maar vier trainingsdagen met Ajax achter zijn naam zal hebben staan, maakt hem niet uit. ,,Toen ik een paar jaar geleden de overstap maakte naar NEC, deed ik na één training al mee in de derby tegen Vitesse.”

Wielaert verwacht dit seizoen en de komende seizoenen veel moois mee te maken in Amsterdam. ,,Ajax is de grootste club van Nederland”, zegt hij. ,,Ik hoop hier toch wel een paar prijzen te gaan winnen.”

Related posts