Luis Suarez koning van de afzwaaiers

Luis Suarez mag dan met tien treffers hoog staan op de lijst met topscorers, toch heeft de Uruguyaan er een nieuw record bij, namelijk het missen van kansen. De Eredivisie is momenteel precies op de helft en heeft er weer een paar belangrijke spelers uitgelicht.

Luis Suarez heeft het Nederlandse gezegde ‘nooit geschoten, altijd mis’ hoog in het vaandel staan. De snelle buitenspeler maakte dit seizoen tien competitietreffers, maar daar tegenover staan 42 schoten die naast of over het doel van de tegenstander vlogen. Daarmee is Suarez de ongekroonde koning van de afzwaaiers. Maar ook de andere kwaliteiten van Suarez zijn niet onopgemerkt gebleven. Suarez staat samen met AZ-speler El Hamdaoui op de eerste plaats van meest waardevolle buitenlandse speler voor hun club. Ook Marcus Berg scoort goed en staat verdienstelijk op een derde stek.


Top vijf waardevolste spelers:

1. Mounir El Hamdaoui (AZ) – 15 goals (5 assists) 20 totaal
1. Luis Suárez (Ajax) – 10 (10) 20
3. Marcus Berg (FC Groningen) – 13 (5) 18
4. Matthew Amoah (NAC Breda) – 12 (2) 14
4. Blaise N’Kufo (FC Twente) – 9 (5) 14)

Related posts