Silva heeft binnenkort gesprek met Van Basten: Als ik weer niet veel kansen krijg gaan we verder kijken’

Bruno Silva beslist na een gesprek met Marco van Basten of hij ook na de winterstop nog voor Ajax wil spelen. Dat zegt de Ajacied tegenover Goal.com. De Uruguayaanse rechtsback komt dit seizoen niet vaak voor in de plannen van de Ajax-trainer. “Maar ik hoop dat ik hier volgend jaar nog speel. Ik heb notabene zelf de transfer geforceerd! Maargoed, als ik weer niet veel kansen krijg gaan we verder kijken. Ik moet duidelijk praten, rustig blijven en geen ruzie maken.”

Waar de lucht boven de 28-jarige Silva een maand geleden nog pikzwart was, is die de afgelopen twee weken iets opgeklaard. Met 45 speelminuten tegen De Graafschap (0-6) en ruim zestig minuten tegen ADO Den Haag (3-0) weet Silva weer wat voetballen is.

Hoe anders was dat aan het begin van het kalenderjaar. Nadat hij met veel bombarie een vertrek bij FC Groningen wist te forceren maakte hij in het vervolg van het seizoen indruk bij Ajax. Sinds de komst van Van Basten krijgt Gregory van der Wiel echter de voorkeur.

“Ik hoop wel dat ik meer ga spelen, alleen is het in het voetbal de trainer die de keuze maakt. Twee maanden heb ik helemaal niet gespeeld. In die periode ben ik hard blijven trainen en blijven werken. Ik doe altijd hetzelfde: het maximale eruit proberen te halen. Gelukkig heb ik de laatste twee wedstrijden weer minuten gemaakt. Over mijn spel ben ik tevreden. Ondanks dat ik lang stil heb gezeten was het gevoel goed”, aldus Silva, die tegen ADO na dertig minuten Oleguer verving.

Uruguay
Met het oog op het nationale elftal van Uruguay is het belangrijk om te spelen. Heeft Silva al overlegd met de bondscoach, Oscar Tabarez? “Ja, we hebben gesproken rondom de laatste interland tegen Frankrijk. Hij zegt: ‘wanneer je hier bent doe je het goed. Natuurlijk is het beter als je speelt bij Ajax, maar wij weten dat je professioneel bent’.” Silva zelf: “Natuurlijk verlies je een beetje het gevoel als ik niet speel, maar ik blijf hard werken.”

Beslissing na gesprek met Van Basten
“Een maand geleden was het duidelijk dat ik weg wilde, maar nu heb ik wel gespeeld. Als ik terug uit Uruguay ben heb ik een gesprek met de trainer. Daar moet ik wat dingen duidelijk maken. Tijdens het vorige gesprek zei hij dat ze tevreden met me waren, maar dat Gregory even de voorkeur kreeg”.

Steun
Aan zijn collega’s zal het in ieder geval niet liggen. “Met de Nederlandse jongens kan ik het goed vinden, maar met de Spaanse spelers is het ook echt gezellig. Met Luis, Dario, Gabri en Leonardo is het top. Bovendien is er waardering van de supporters. Als ik inval voel ik altijd veel steun door de spreekkoren. Maargoed, nu eerst naar Uruguay voor de jaarwisseling.”

Bron: Goal.com

Related posts