Ajax wint simpel tegen tien van de Graafschap

Ajax heeft vanmiddag een simpelle overwining geboekt, tegen degradatie kandidaat de Graafschap. Ajax scoorde 6 keer en kreeg geen doelpunten tegen. voor Ajax scoorde Dario Cvitanich (2x), Miralem Sulejmani, Luis Suarez (2x) en Urby Emanuelson maakten de doelpunten.

Kijk hier voor het supportersfotoverslag van dit duel

De spitsen van Ajax waren gedurende bijna de hele wedstrijd mikpunt van spreekkoren, Suarez was mede vanwege de hetze van van Stee al vanaf het begin een doelwit. Cvitanich kreeg vol de elleboog van Volmer in zijn gezicht geparkeerd. Deze overtreding kan gebruikt bij een schoolvoorbeeld van een rode kaart, Volmer kan zeker 4 wedstrijden vanaf de tribune gaan kijken. Het publiek op de Vijverberg is waarschijnlijk blind, want ook Cvitanich was vanaf dat moment de gebeten hond.

De eerste helft werd met 0-2 afgesloten wat een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen was. De tweede helft starte Ajax gretig en toen ging het snel.
Frankel haalde Suarez in de 16 onderuit en kreeg terecht een gelekaart en een penalty tegen maar ook hier was iedereen blind behalve Wegereef. toen ging het snel en de doelpunten volgenden elkaar snel op. De mooiste van de middag was van Emanuelson een afstandschot.