Ajax wint simpel tegen tien van de Graafschap

Ajax heeft vanmiddag een simpelle overwining geboekt, tegen degradatie kandidaat de Graafschap. Ajax scoorde 6 keer en kreeg geen doelpunten tegen. voor Ajax scoorde Dario Cvitanich (2x), Miralem Sulejmani, Luis Suarez (2x) en Urby Emanuelson maakten de doelpunten.

Kijk hier voor het supportersfotoverslag van dit duel

De spitsen van Ajax waren gedurende bijna de hele wedstrijd mikpunt van spreekkoren, Suarez was mede vanwege de hetze van van Stee al vanaf het begin een doelwit. Cvitanich kreeg vol de elleboog van Volmer in zijn gezicht geparkeerd. Deze overtreding kan gebruikt bij een schoolvoorbeeld van een rode kaart, Volmer kan zeker 4 wedstrijden vanaf de tribune gaan kijken. Het publiek op de Vijverberg is waarschijnlijk blind, want ook Cvitanich was vanaf dat moment de gebeten hond.

De eerste helft werd met 0-2 afgesloten wat een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen was. De tweede helft starte Ajax gretig en toen ging het snel.
Frankel haalde Suarez in de 16 onderuit en kreeg terecht een gelekaart en een penalty tegen maar ook hier was iedereen blind behalve Wegereef. toen ging het snel en de doelpunten volgenden elkaar snel op. De mooiste van de middag was van Emanuelson een afstandschot.


De gebroeders De Jong


Cvitanich is blij met zijn 1-0


Sulejmani laat zich eindelijk ook eens zien en scoort de 2-0


Enoh


Graafschap blijft staande met hangen en wurgen en…


Volmer haalt uit met zijn elleboog


elleboog; dus rood!


Onbegrijpelijk dat sommige van De Graafschap dan nog verhaal gaan halen bij de scheids


Pief, paf, poef: 3-0!
De Graafschap-Ajax 0-6 (0-2)
10. Cvitanich0-1
12. Sulejmani 0-2
53. Suárez (pen.) 0-3
62. Suárez 0-4
67. Emanuelson 0-5
71. Cvitanich 0-6

Kaarten:
Geel: Oost, Fränkel, Hese, Schuurman en Bot (allen Graafschap), Gabri (Ajax)
Rood: Volmer (Graafschap)

Opstelling De Graafschap:
Heijblok, Schuurman, Keller, Volmer, Fränkel, Meijer, Jungschläger (’19 De Ridder), Hese (’66 Buijs), v.d.Ouweland, Oost, Den Ouden

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel (’46 Bruno Silva), Oleguer, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Gabri, Eyong Enoh (’57 Daley Blind), Urby Emanuelson, Luis Suarez, Darío Cvitanich (’83 Leonardo), Miralem Sulejmani

Related posts