Wedstrijd tegen Slavia toch nog belangrijk; Regel-volgorde bij gelijk aantal punten

Ajax mag dan al verzekerd zijn van de volgende ronde van de UEFA Cup toch is de laatste poule -wedstrijd aanstaande woensdagavond tegen Slavia Praag er niet zo maar een voor spek en bonen. Met een paar doelpunten tegen Slavia Praag worden we waarschijnlijk namelijk nog eerste in de poule ook. Dit heeft als voordeel dat we ‘slechts’ een nummer drie treffen uit een andere poule.

HSV speelt dezelfde avond thuis tegen Aston Villa. Zowel Ajax, Villa als HSV hebben ieder zes punten. Als we zelf winnen en HSV en Villa spelen gelijk tegen elkaar dan worden we eerste in de poule. Winnen wijzelf en wint ook HSV dan is het doelsaldo in eerste instantie bepalend.

Indien twee clubs in punten gelijk eindigen, wordt de eindstand gebaseerd op de volgende regels in onderstaande volgorde:
a) doelsaldo
b) meeste goals gescoord
c) meeste goals uit gescoord
d) meeste duels gewonnen
e) meeste duels uit gewonnen
f) hoogste Europese coëfficiënt

NB: er wordt niet gekeken naar onderling resultaat zoals diverse media ten onrechte wel beweren. Dit omdat een club dan het thuisvoordeel zou hebben, aangezien clubs slechts een keer tegen elkaar spelen.

Stand Poule F:
HSV 6-3-4-2
Aston Villa 6-3-4-3
Ajax 6-3-3-2
Žilina 4-3-3-4
Slavia Praag 1-3-0-3


Moeten we inderdaad tegen een nr. 3 uit een andere poule dan zijn de mogelijke tegenstanders:
Groep A: Racing Santander, PSG, Schalke
Groep B: Olympiakos Pireaus, Hertha, Benfica
Groep C: Sevilla, Sampdoria, Stuttgart
Groep D: Spurs, Spartak, NEC(???)
Groep E: Sporting Braga
Groep G: Valencia, Brugge, Kopenhagen
Groep H: Nancy, Deportivo, Lech Poznan.

Related posts