Van Wolfswinkel heeft wel interesse in Ajax maar ook voorwaarden

Manager technische zaken Danny Blind gaf onlangs toe dat Ricky van Wolfswinkel intensief wordt gevolgd. Nu Klaas-Jan Huntelaar naar Real Madrid is vertrokken wordt de Vitesse-spits nog nadrukkelijker met Ajax in verband gebracht (zie eerdere berichten onderaan dit artikel).

Volgens zijn zaakwaarnemer Louis Laros is er nog niets concreet. “En we hebben ook nog niet besproken wat te doen mocht de interesse wél concreet worden. In zijn algemeenheid geldt: mocht er iets komen, dan kijken we eerst naar het sportieve aspect. Wat zijn zijn speelkansen? Wat heeft een club met hem voor ogen? Het buitenland is daarbij in principe geen optie. Mocht het van een transfer komen, dan zal dat binnen Nederland zijn. Maar het is Ricky’s intentie om het seizoen gewoon in Arnhem af te maken”, aldus Laros tegenover Sportweek.

Volgens Laros blijft Van Wolfswinkel rustig onder alle verhalen over hem. “Hij gaat daar vrij goed mee om. Ricky is een jongen die goed in het leven staat, er zit een juiste kop op. Natuurlijk is hij gecharmeerd dat zijn naam bij Ajax wordt genoemd, maar hij loopt niet met zijn hoofd in de wolken. Het heeft geen invloed op zijn spel. Tenminste, die indruk heb ik niet.” Clubs die Van Wolfswinkel willen nemen, moeten fors in de buidel tasten. Een halfjaar geleden verlengde hij zijn contract tot 2012. Daarin is geen gelimiteerde transfersom opgenomen.

bron: Sportweek

Zie ook eerdere berichten:
03-12-2008: Blind: ‘Van Wolfswinkel en Fall niet aan de orde’
02-12-2008: Ajax meldt zich officieel bij Vitesse voor van Wolfswinkel
18-11-2008: Blind bevestigd interesse Wolfswinkel maar ook Berg
14-11-2008: ‘Ajax volgt Vitesse-spits Van Wolfswinkel(19)’

Related posts