Ajax wil transfergeld Huntelaar voorlopig niet investeren

Dario Cvitanich mag voorlopig laten zien dat hij Klaas-Jan Huntelaar in de spits van Ajax kan vervangen. De vermeende interesse in Ricky van Wolfswinkel (Vitesse), Marcus Berg (FC Groningen) en Baye Djiby Fall (Odense BK) wordt door technisch manager Danny Blind in de donderdageditie van Het Parool ontkracht.

Ajax is vooralsnog niet van plan een deel van het transfergeld te besteden aan een nieuwe speler. ”Cvitanich is een half jaar geleden gecontracteerd door Ajax als vervanger voor Huntelaar”, zegt het Zeeuwse bestuurslid nogmaals in het dagblad. ”Het zou van slecht beleid getuigen als we daar nu niet meer achter staan.”

Blind bekeek de verrichtingen van Djiby Fall afgelopen maandag in het duel met Aarhus. Maar als Odense dit weekeinde de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop speelt tegen Brøndby, is niemand van Ajax daarbij aanwezig, zegt Blind. Ook de eventuele interesse voor Berg en Van Wolfswinkel wuift de oud-international weg.

Met de technische staf van Ajax zal Blind de komende tijd overleggen of de selectie nog aanvulling behoeft en of die aanvulling vanuit de eigen geledingen van de club kan komen. ”We hebben met Darko Bodul, een eerstejaars senior, en Geoffrey Castillion, een eerstejaars A-junior, twee spitsen met veel potentie in huis”, weet Blind. “Het is echter moeilijk te voorspellen of zij het komende half jaar al zo’n stap vooruit kunnen maken, dat zij in het eerste van Ajax een rol kunnen spelen.”

Related posts