Urby zag het al aankomen, maar gunt het hem wel

Voor Urby Emanuelson komt een eventuele overgang van Klaas-Jan Huntelaar naar Real Madrid niet als een verrassing. “Ik was er al bang voor”, zegt de Ajacied. “Als je de ene na de andere spits bij Real geblesseerd ziet afvallen, weet je dat ze wel eens bij Klaas terecht kunnen komen. Hij is ook wel geblesseerd, maar sneller fit dan Ruud van Nistelrooy en Gonzalo Higuain. Het is balen, maar aan de andere kant gun ik het hem van harte.”

De gelegenheidslinksbuiten betreurt het vertrek van de topschutter. “Dit is een aderlating voor de club. Voor de groep is het heel erg jammer. Qua doelpunten was dit misschien niet zijn beste jaar, maar als veldspeler was hij ongelooflijk belangrijk. Hij is heel balvast en laat anderen beter voetballen.”

Volgens Emanuelson is het belangrijk dat er een goede vervanger komt. “We willen immers kampioen worden. Ik zou niet weten wie Ajax moet halen. Dat laat ik aan de scouts en de directie over. Misschien hoeft het geen echte spits te zijn. Een buitenspeler kan ook. Luis Suarez doet het nu goed als stand-in van Klaas. En Dario Cvitanich kan daar ook spelen.”

Related posts