Jol voelde nederlaag al aankomen (Incl, video’s van o.a. de goal)

Ajax bezorgde Hamburger SV, dankzij een late tegengoal van Leonardo, de eerste thuisnederlaag van het seizoen (0-1). ‘Ajax is een heel getalenteerde ploeg. Ik moet ze feliciteren. Ze hebben het goed gedaan’, sprak HSV-trainer Martin Jol na afloop.

Overigens had Jol een vooruitziende blik. ‘Ik zag het een beetje aankomen’, stelde de verliezende trainer. ‘We konden geen afstand nemen en dan weet je dat Ajax met snelle aanvallers als Suarez en Leonardo heel gevaarlijk blijft’.

Jol zei ook dat Ajax niet veel bij droeg aan de wedstrijd. ‘In de eerste helft hadden we een overwicht en moesten we eigenlijk scoren. Op die manier hadden we het onszelf een stuk gemakkelijker gemaakt’, stelt de oud-coach van Roda en RKC op de website van HSV. ‘Ajax droeg weinig aan de wedstrijd bij, maar lag continu op de loer. Ze hebben de kans die ze kregen, slim benut’.

Door de thuisnederlaag moet Hamburger SV de komende weken nog flink aan de bak om een plaats in de volgende ronde van de UEFA Cup veilig te stellen. ‘In deze groep is nog veel mogelijk, maar we moeten in de laatste wedstrijden tegen Slavia Praag en Aston Villa beter spelen dan tegen Ajax, om nog wat punten te halen’.

Interviews na afloop met Van Basten, Emanuelson en Leonardo:


Interview met Martin Jol na afloop en terugblik met o.a. de goal:


De tifo-actie bij de opkomst:


Het Ajax-vak viert feest:

Related posts