Van Basten denkt aan Bodul als mogelijke vervanger geblesseerde Huntelaar

Darko Bodul zit vanavond pas voor het eerst weer op de bank bij Jong Ajax. Deze spits revalideerde de afgelopen zes weken van gescheurde enkelbanden. Bodul is een 18-jarige Kroaat die Ajax deze zomer transfervrij wegplukte bij SC Heerenveen, dat naar verluidt was vergeten tijdig een optie op het talent te lichten. Tot zijn blessure maakte de lange aanvaller die zichzelf graag spiegelt aan Zlatan Ibrahimovic, bij Jong Ajax indruk als vaardige en balvaste spits die ook nog scoorde. Tegen het tweede van AZ maakte hij onder meer een hattrick.

,,Bodul is een jongen met potentie,’’ sprak ook Van Basten zondag. ,,Als alles normaal verloopt roep je hem nog niet op voor het eerste, maar de situatie kan nu zo worden dat je niets moet uitsluiten.

Vandaag wordt er meer duidelijk over de ernst van de blessure van Huntelaar. De spits zal in het ziekenhuis een MRI-scan ondergaan.

Related posts