Ajax boekt magere maar dik verdiende zege op Zilina: 1-0

Ajax heeft de UEFA Cup-wedstrijd tegen MSK Zilina gewonnen. In de eigen Amsterdam ArenA werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Luis Suárez vlak voor rust. De zege was dik verdiend. Ajax verzuimde grotere afstand te nemen van de landskampioen van Slowakije waardoor het tot de slotseconde spannend bleef.

KIJK HIER VOOR EEN UITGEBREID FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Voor rust had Ajax het moeilijk om de muur van de Slowaken te slechten. Rasmus Lindgren had een vrije schotkans maar had het vezier niet op scherp. Ook Siem de Jong wist een kans niet te verzilveren. Vlak voor rust kreeg Suarez twee kansen, waarvan hij er een makkelijk afrondde; via de kluts na een van richting veranderd schot van Jan Vertonghen. Daartegenover stond een afstandsschot van Zilina dat goed tot hoehschop verwerkt werd door Kenneth Vermeer.

In het tweede bedrijf leek Ajax aan te zetten. Huntelaar en Suárez raakten beide het aluminium. Huntelaar uit een kopbal na een goede voorzet vanaf rechts. Suarez doordat hij oog in oog met de keeper niet koos voor een hoek maar met het verstand op nul vol uithaalde. Doordat Ajax verzuimde de score uit te bouwen bleef het tot het laatst uitkijken voor een tegentreffer. Zilina werd echter nauwelijks gevaarlijk en dus bleef het bij de dikverdiende 1-0.

,b>Derde
Dankzij de overwinning heeft Ajax nu drie punten behaald uit twee duels. De tegenstander, Zilina, speelde evenveel wedstrijden maar wist nog geen enkel punt te halen. In de andere UEFA Cup wedstrijd won Aston Villa via een doelpunt van carew uit bij Slavia Praag met 0-1.

Stand groep F:
1. Aston Villa 2- 6 ( 3- 1)
2. Hamburger SV 1- 3 ( 2- 1)
3. AJAX 2- 3 ( 2- 2)
4. Slavia Praag 1- 0 ( 0- 1)
5. MSK Zilina 2- 0 ( 1- 3)

Ajax-MSK Zilina 1-0 (1-0)
41. Suarez 1-0

Scheidsrechter: McDonald (Sch)
Toeschouwers: 24200
Kaarten: Geel: Pecalka (Zilina)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren (’74 Robbert Schilder), Gabri, Siem de Jong (’46 Kennedy Bakircioglu), Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling MSK Zilina:
Pernis, Tesak, Pecalka (’73 Durica), Vomacka, Strba, Sourek, Adauto, Pekarik, Jez (’88 Piacek), Vladavic, Styvar (’73 Rilke)

FOTOVERSLAG VOLGT ZSM!

Related posts