Silva moe naar drukke week: ‘Maar dit is lekker voor het vertrouwen’

Van Bolivia naar de ArenA. Voor Bruno Silva is het een drukke week geweest. Dinsdag speelde hij nog met Uruguay tegen Bolivia(2-2), zaterdagavond moest hij alweer voor Ajax in actie komen. “Dat merkte ik wel hoor”, aldus Silva tegenover Goal.com. “Ik heb deze week bijna een dag gereisd. De laatste vijf minuten voelde ik de kramp opkomen, maargoed, we winnen en dat is lekker”, zegt Silva over de zege. Makkelijk ging het echter niet voor Ajax, dat wel goed begon aan de wedstrijd. Silva, in prima Nederlands: “Voor rust kregen we ook genoeg kansen. Dat was na rust minder. In de laatste twintig minuten kwam Groningen met veel lange mannen naar voren en werd het moeilijk.”

Het verschil in spelniveau tussen thuis- en uitwedstrijden is levensgroot, ziet ook Silva: “Ik weet niet hoe dat komt. Dat is het rare aan voetbal. We speelden vandaag iets meer met het hoofd dan in de wedstrijd tegen Heerenveen. Natuurlijk, Ajax is een grote club en moet altijd winnen, maar we moeten niet altijd gaan, gaan en nog eens gaan. Soms moet je behouden spelen. Dat hebben we vanavond gedaan en twee weken geleden tegen Heerenveen niet”, zegt de rechtsback.

Van der Wiel
Vorig seizoen paste Silva zich probleemloos aan, aan het spelniveau van Ajax en was hij na zijn komst direct een vaste waarde. Onder Marco van Basten moet hij harder knokken voor zijn stek. “Ik heb een aantal wedstrijden op de bank gezeten. De trainer zei tegen me dat Gregory het goed deed en dat hij daarom voor hem koos. Ik zei: ‘dat is goed, ik wacht op mijn kans.”

Of hij die kans vanavond heeft gepakt durft de sympathieke Uruguayaan uit bescheidenheid niet te zeggen. “Ik hoop het. Wat vindt jij? Deze wedstrijd was in ieder geval goed voor het vertrouwen! Dat PSV heeft verloren is leuk, maar we moeten naar onszelf kijken”, sluit hij af.

Related posts