Emanuelson voelt zich thuis in systeem “Van Basten”

Het systeem dat Marco van Basten hanteert bij Ajax bevalt Urby Emanuelson wel, hij voelt er zich in thuis. “Als ik in het verleden eens mee aanviel en de bal verloor, stond de rechtsbuiten van de tegenstander helemaal vrij.” “Mijn positie werd niet overgenomen. Ik werd daar op aangekeken. Nu letten Vermaelen en Vertonghen daar op. Ik heb nu niet meer het gevoel dat ik er alleen voor sta”, aldus Emanuelson in Elfvoetbal.

Bij de Olympische Spelen moest de elfvoudig international als centrale middenvelder opereren. In Amsterdam speelt hij echter als linksback. Het maakt hem niet veel uit. “Eigenlijk heb ik geen voorkeur meer voor een positie.” Dat hij niet constant van de positie veranderd vindt Emanuelson wel fijn. “De meeste trainers hebben mij toch als linksback gezien. Het is prettig dat ik dit seizoen het vertrouwen krijg van Van Basten op één positie.”

Related posts