Koster: ‘Darko Bodul kan Huntelaar opvolgen’

Jong Ajax kan in aanvallend opzicht bouwen op de kwaliteiten van Darko Bodul. De Kroatische aanvaller kwam de afgelopen zomer over van SC Heerenveen en pakte tot nu toe al wat doelpunten mee in de selectie van Adrie Koster.

Darko Bodul heeft zich in een interview al eens laten ontvallen dat een vergelijking met hem en oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic wel op zijn plaats is. Adrie Koster is het hier niet mee eens. ‘Je moet jezelf nooit vergelijken met een ander, want elke speler heeft zijn eigen kwaliteiten. Bodul is wel balvast en technisch vaardig, maar ik vind het te ver gaan om hem met Ibrahimovic te vergelijken’.

Mocht Klaas Jan Huntelaar in de winterstop vertrekken bij Ajax, dan kan Bodul hem volgens Koster prima opvolgen. ‘Het is een jongen met heel veel potentie en die bezig is om zich heel goed te ontwikkelen. Hij moet de trainers ervan overtuigen dat wanneer Huntelaar verkocht wordt, ze weten dat zijn opvolger al bij Ajax loopt’.Related posts