Van Basten trots op groot aandeel eigen jeugd in basiself Ajax

Coach Marco van Basten is trots dat Ajax, ook na het recente vertrek van John Heitinga, Wesley Sneijder en Ryan Babel, met veel eigen talenten kan blijven voetballen. De trainer vindt het ook geen slechte ontwikkeling dat zijn basisploeg voor het duel met Vitesse slechts drie spelers telde die ouder zijn dan 25 jaar. Bruno Silva (28 jaar), Maarten Stekelenburg (26 jaar) en Klaas-Jan Huntelaar (25) vormden een team met jonge twintigers en talentvolle tieners.

Van Basten vernam vlak voor de wedstrijd dat ook Urby Emanuelson niet in staat was tegen Vitesse te spelen. De grieperige linksback arriveerde nog wel in de ArenA maar werd al snel weer door de clubarts naar huis gestuurd. Van Basten benoemde Robbert Schilder als vervanger . De in Amstelveen geboren voetballer genoot net als zes andere basisspelers van de thuisploeg zijn opleiding op De Toekomst, het roemruchte jeugdcomplex van Ajax. Eyong Enoh, die wederom de voorkeur kreeg boven Evander Sno, is bovendienafkomstig van Ajax-filiaal Ajax Cape Town.

Related posts