Verbeek hoopt op een ‘mooie Klassieker’

feyenoord coach Gertjan Verbeek zegt uit te kijken naar de wedstrijd tegen Ajax. Hij hoopt dat zijn ploeg meer zal kunnen brengen als in de afgelopen weken. ‘Je merkt aan alles dat deze wedstrijd leeft. Dat is ook aan de supportersaantallen te zien, de wedstrijd is volledig uitverkocht’.

Ajax heeft volgens Verbeek het voordeel dat zij al langer in dezelfde formatie spelen. ‘ De afgelopen weken heb ik een beetje een beeld gekregen van hoe zij willen spelen. Met Sulejmani achter de spitsen zet Ajax goede druk op de verdediging van de tegenstander. Daarom baal ik er ook best van dat Kevin Hofland mogelijk ontbreekt. Het was geen toeval dat donderdag het doelpunt van Kalmar viel toen Hofland eruit was. Er stond iemand niet op te letten bij de vrije trap. Hofland had diegene in die situatie waarschijnlijk terecht gewezen’.

Of Verbeek al een voorspelling wil doen voor het duel van aanstaande zondag zegt hij, ‘Ajax heeft al een aantal wedstrijden in dezelfde formatie kunnen spelen en is in dat opzicht stabieler dan wij, maar goed het blijft voetbal. Het enige wat ik verlang is dat mijn ploeg een gretige indruk zal maken. We zullen er alles aan doen om er een mooie wedstrijd van te maken’.

Related posts