Rookbeleid ArenA zorgt voor flashback naar hasj, coke en pillen-actie

De wetgeving rondom het rookbeleid treft ook de Amsterdam ArenA. Het betekent voor wedstrijden van Ajax dat met ingang van de eerste competitiethuiswedstrijd, aanstaande zondag tegen Roda JC, het gehele terrein van de ArenA rookvrij gebied zal zijn. Het verbod geldt vanaf de ingangen van de Amsterdam ArenA en voor alle delen van het stadion zoals de skyboxen, tribunes, omlopen etc. Tijdens het Amsterdam Tournament onlangs was de nieuwe wetgeving al van kracht. ‘Toeschouwers die ondanks de diverse aankondigingen in de media, alsmede de diverse uitingen in en om het stadion, toch nog roken op plekken waar dit niet is toegestaan, overtreden de reglementen’, zo waarschuwt Ajax op haar website.

Het hele gedoe rond het rookbeleid bezorgt me een flashback naar de beginjaren van de ArenA. De autoriteiten hadden onderzoek gedaan naar criminele activiteiten in en rondom de ArenA. Men was tot de concusie gekomen dat de ArenA een broeinest was geworden van handel in pillen en drugs. Het beleid moest drastisch aangescherpt worden, zo luidde de conclusies.

Natuurlijk konden de Ajax-fans het niet nalaten dit onderzoek met de nodige Amsterdamse humor te kijk te zetten: ‘Pillen te koop!’; Onder leiding van supporter Joark werden op de tribunes zakjes neppillen en poeders uitgedeeld. ‘We willen hasj, coke en pillen!’, klonk het gezang onder gelach van de tribunes.
Anno 2008 zijn alle rokertjes echt taboe!

Related posts