Peter R de Vries heeft niet gesolliciteerd als AD

Donderdag werd vanuit het niet het bericht gepubliceerd dat Peter R. de Vries kandidaat zou zijn binnen Ajax voor de functie van algemeen directeur. De misdaadverslaggever heeft hiernaar gesolliciteerd bij preses Uri Coronel, volgens enkele bronnen. De Vries geeft op zijn officieele website echter aan dat hier geen sprake van is geweest. “De Telegraaf meldt vanmorgen zonder enige vorm van wederhoor dat ik tot de sollicitanten bij Ajax behoor voor de functie van algemeen directeur. Dit is een bericht in de categorie van de klok en de klepel. Ik behoor niet tot de sollicitanten voor deze functie”, aldus de eerste uitleg van de journalist.


Het artikel in De Telegraaf vanochtend

“Wat wel waar is, is dat ik een paar maanden geleden in een informeel contact met clubvoorzitter Uri Coronel hierover een balletje heb opgegooid”, vervolgt De Vries. “Ajax gaat mij aan het hart en in alle onbescheidenheid meen ik dat ik met mijn achtergronden en ervaring aan de organisatie en beeldvorming van de club kan bijdragen als daar behoefte aan was geweest.”

“Tegelijkertijd heb ik me er direct rekenschap van gegeven dat ik geen professioneel voetbalverleden heb en dat dit in het Coronelrapport voor deze functie wel min of meer een vereiste is.”

Peter R. de Vries besluit: “Ongeveer een maand geleden hebben Uri Coronel en ik telefonisch nog een keer kort over de situatie gesproken. Coronel berichtte mij toen dat er een officiële sollicitatieprocedure zou worden opgestart door een headhuntersburo en dat er zich inmiddels al een aantal serieuze kandidaten had gemeld. In samenspraak is toen besloten dat ik niet zou solliciteren en dus behoor ik ook niet tot de sollicitanten.”

Bron: soccernews.nl

Related posts