Grootste particuliere aandeelhouder; Strating, wil aandelen Ajax wel verkopen

De grootste particuliere aandeelhouder Adri Strating zal aan het eind van het jaar bereid zijn om zijn aandelen in Ajax te verkopen als die club die eventueel terug zou willen nemen. Dat zegt Strating, die 10% van het uitstaande kapitaal bezit, in een kort interview met Quotenet. ‘Ik zit er niet op te wachten, ik wil de aandelen ook wel houden. Maar als het in het belang is van Ajax, zeker. Ik ben fan’, zegt Strating.

Ajax heeft toestemming van alle andere aandeelhouders, behalve van de vereniging dat 73% bezit, om de stukken terug te kunnen kopen aan het eind van het jaar. Ajax onderzoekt momenteel de mogelijkheden om eventueel aan het eind van het jaar van de beurs te gaan. Quote500-member Joop Krant onderzoekt voor Ajax de opties. Strating heeft vertrouwen in Krant: ‘Joop is een kenner van de beurs, hij zal het wel weten’.

Momenteel heeft Ajax 18.333.332 aandelen uitstaan. De club zal hier 27% van terug moeten kopen tegen een huidige koers van 7,30 euro, wat betekent dat momenteel ruim 37 miljoen euro nodig is om een beurs-exit te realiseren.

Bron: Quotenet / Ajaxshowtime

Related posts