Bommen t-shirt Ajax-fans niet welkom bij Feyenoord

Feyenoord eist van Ajax dat t-shirts waarop het Duitse bombardement op Rotterdam tijdens de tweede wereldoorlog te zien is, worden afgepakt van de fans voordat zij afreizen naar de Kuip voor de Klassieker op 21 sepember aanstaande. “Wij betreuren zulke uitingen, die kwetsend zijn. Zulke T-shirts willen wij absoluut niet in ons stadion hebben”, aldus Gido Vader, woordvoerder van Feyenoord in het AD.

Vorig jaar zorgde een spandoek in de Amsterdam Arena met de afbeelding van het bombardement en de tekst ‘Bloody Sunday’ voor veel beroering onder de Feyenoord-aanhangers. De voorzitter van de Feyenoord-supportersvereniging vindt het betreurenswaardig dat de kwetsende t-shirts via internet te koop zijn: “Dit zorgt voor een verkeerde stemming rond de wedstrijd. Gelukkig wil slechts een enkeling het shirt ook écht dragen.”

Feyenoord wil Ajax aan de afspraak houden dat fans alleen shirts, vlaggen en spandoeken mee mogen nemen die de Amsterdamse club aanmoedigen. Om de doorstroming bij de Kuip te bevorderen, worden de Amsterdamse fans al bij de Arena gefouilleerd en niet in Rotterdam.

Related posts