Daley Blind: ‘Ik kan veel leren van Perez’

Een week geleden kregen ervaren spelers als Luque en Perez te horen dat hun carrière bij Ajax zich verder afspeelt bij de beloftes. De Deen is het daar niet mee eens en start een arbitrage bij de KNVB, maar traint ondertussen wel mee bij Jong Ajax. Aanvoerder Daley Blind kijkt zijn ogen uit. “Ik denk dat ik veel van hem kan leren”, aldus de jonge Blind tegenover Highlow.nl.

Tijdens het trainingskamp in Schoorl kregen de spelers van Jong Ajax onverwacht bezoek van spelers uit het eerste. Ze werden eerder die week teruggezet uit het eerste, omdat ze onder Marco van Basten geen toegevoegde waarde meer hebben. De beloftes van Adrie Koster keken hun ogen uit, vertelt aanvoerder Daley Blind. “Je leert er wel van. Ikzelf keek veel hoe Perez vrijliep. Ik observeerde hoe hij de ballen simpel inspeelde en hoe hij zijn acties maakt. Ik denk dat ik veel van hem kan leren.”

Zaterdag speelde Jong Ajax nog op het toernooi om de Talents Cup zonder de toegevoegde spelers. Dat zal ook zo blijven. “Ze hebben alleen meegetraind”, vertelt Blind over de bij het eerste afgevallen spelers als Jurgen Colin, Albert Luque, Laurent Delorge en Kenneth Perez. “Het is mooi om mee te maken dat je met Kenneth Perez traint en met Luque, maar in de wedstrijden zijn ze er niet bij. We zullen het toch echt zelf moeten doen.” Daley Blind mag dan veel naar Kenneth kijken, hij is toch echt een anders ingestelde middenvelder. De Deen zoekt de aanval op, terwijl Daley– net als zijn vader Danny – zijn passie vindt in de verdediging. “Klopt, maar ik kan ook op het middenveld uit de voeten. Ik speel ook het liefst verdedigende middenvelder, maar het kwam nu zo uit dat ik centrale verdediger moest spelen. Dat vind ik geen probleem, dat kan ik ook.”

Bron: Highlow.nl

Related posts