Winston Bogarde terug bij Ajax!

De laatste dagen stapt regelmatig een bekend gezicht uit de Ajax-bus, Winston Bogarde. Nog altijd met de dodelijk blik in zijn ogen betreedt hij het voetbalveld. De oud-verdediger zit namelijk op de bank bij Jong Ajax. Hij loopt er stage als trainer. “Ik wil het allerhoogste bereiken als hoofdtrainer”, aldus een gemotiveerde Bogarde tegen Highlow.nl.

Gek genoeg volgt Winston zijn opleiding niet bij de KNVB, maar in het buitenland. “Ik volg de trainerscursus in Ierland, omdat ik geen gelegenheid heb gekregen om het in Nederland te kunnen volgen. Ik moest hier een jaar wachten om mijn Trainer/Coach Betaald Voetbal te kunnen doen, maar ik wilde niet wachten. Ik wil gewoon trainer worden en de opleidingen volgen. Als dat hier niet kan, dan maar in Ierland. Daar werd ik gelijk toegelaten, omdat ik een speler ben die een reputatie heeft.”

Winston Bogarde (38) speelde van 1994 tot en met 1997 voor Ajax, waarin hij onder andere twee landstitels, de Europa Cup I en de Wereldbeker veroverde. In die drie seizoenen maakte hij als speler indruk op het Amsterdamse publiek. Meedogenloos en zonder ook maar een lach op zijn gezicht speelde hij zijn wedstrijden.

Bank
Toch laat Winston blijken dat hij wel degelijk over een portie humor beschikt. Op de vraag waarom hij na jarenlang bankzitter te zijn geweest bij Chelsea wederom de bank verkiest, zie je een lach op zijn gezicht verschijnen. “Dat is zeker cynisch bedoeld, maar ik neem hem!”lacht hij zijn tanden bloot. “Ik ben nu bezig om trainer/coach te worden. Dat ben ik al bij de A2 van FC Volendam en nu loop ik ook drie dagen per week stage bij Ajax.” Twee verschillende club? “Ja, zo kan ik in verschillende keukens meekijken en dat is voor mij alleen maar leerzaam.” Over dat ‘bankzitten’, we bedoelen natuurlijk dat hij actief blijft in de sport. Weer glimlacht Bogarde. “Ik kies er bewust voor om door te gaan in het voetbal. Ik heb bijna 20 jaar ervaring als prof achter de rug en deze ervaring wil ik graag aan de jonge jongens doorgeven.”

Bron: Highlow.nl

Related posts