Ajax start morgen met het beste elftal tegen Arsenal

Marco van Basten stuurt vrijdag tijdens de eerste wedstrijd van Ajax op het Amsterdam Tournament zijn “beste elf” spelers het veld in. Dat zei hij donderdag tijdens de persconferentie in het Hilton Hotel. “We gebruiken het Amsterdam Tournament om te kijken hoe we er momenteel voorstaan”, aldus Van Basten. “Tegen Arsenal beginnen we met de sterkste opstelling en dan kijken we hoe de wedstrijd zich verder ontwikkelt.”

Tijdens de afsluitende training, waaruit volgens de trainer “het nodige” af te leiden viel, maakten de nieuwelingen Ismaïl Aissati, Dario Cvitanich en Oleguer deel uit van de basis.

Ajax treft in Arsenal een ploeg die al verder is in de voorbereiding. Volgende week spelen de Engelsen in de voorronde van de Champions League tegen FC Twente, op 16 augustus staat de eerste competitiewedstrijd op het programma.

“Arsenal is een ervaren ploeg, fysiek sterk en ze hebben met spelers als Robin van Persie heel veel klasse in huis. Wij zijn nog niet zover als zij, maar ik ben benieuwd hoe we het gaan doen”, aldus Van Basten.

Zijn collega bij Arsenal, Arsène Wenger, beloofde tegen Ajax met een volwaardig A-team voor de dag te komen. “De wedstrijden tegen Ajax zijn altijd behoorlijk intens tijdens dit toernooi.

Het duel van vorig jaar staat me nog goed voor de geest, dat ging er behoorlijk fysiek aan toe”, zei Wenger donderdag. Het Amsterdam Tournament begint vrijdag met de wedstrijd tussen Internazionale en Sevilla.

Related posts