Servische arts bezoekt Sulejmani en test fitheid voor Olympische Spelen

Miralem Sulejmani heeft in het trainingskamp van Ajax in De Lutte bezoek gehad van een arts van de Servische voetbalbond, zo meldt het AD vanochtend. De arts kwam naar Nederland om de fitheid van Ajax’ duurste zomertransfer (16,25 miljoen euro) te testen en te kijken of hij beschikbaar is voor de Olympische Spelen, die over twee weken beginnen in Peking.

Servië is in China ingedeeld in een poule met Argentinië, Australië en Ivoorkust en plaatste zich een jaar geleden op het EK voor spelers onder de 21 jaar in Nederland voor de Spelen. Servië haalde toen de finale waarin het verloor van Nederland.

Sulejmani werkt in De Lutte nog steeds aan zijn herstel van een knieblessure die hij nog als Heerenveen-speler opliep. De Serviër traint wel mee met de groep maar kwam in de drie oefenduels die Ajax in de voorbereiding speelde, nog geen minuut in actie. Na sommige trainingen is het voor de aanvaller nog nodig om zijn knie in ijs te laten verpakken.

Aanvankelijk meldde de Servische voetbalbond op haar website dat Sulejmani zich gisteren in zijn geboorteland had moeten melden. De arts constateerde in De Lutte echter dat de blessure van Sulejmani te ernstig is om hem op te nemen in de olympische selectie van Servië. Als de aanvaller wél fit was bevonden, was Ajax hem net als Vertonghen, Vermaelen en Emanuelson geruime tijd kwijt geweest. ,,Als Miralem was opgeroepen, hadden wij hem dan ook gewoon afgestaan,’’ zegt technisch manager Danny Blind in een reactie. ,,Maar het is duidelijk dat Sulejmani nog niet fit genoeg is om aan een groot toernooi als de Spelen deel te nemen.’’

Related posts