Aissati: ‘Training Ajax is veel pittiger dan bij PSV’ en ‘Het Ajax-shirt staat me beter!’

Ismaïl Aissati maakte dinsdagavond in Coevoorden voor Ajax zijn debuut in de oefenwedstrijd tegen Germanicusn. De middenvelder die van PSV afkomstig is, maakte een goede indruk en had zichzelf uitstekend vermaakt. En het verschil? “Het Ajax-shirt staat me beter!”

Aissati zal op zijn favoriete positie de concurrentie aan gaan met Kenneth Perez, die de bui al ziet hangen. De Deen heeft rugnummer 21 gekregen en Aissati nummer 11. Ismaïl ziet dat niet zo: “Het gaat niet om Ismaïl Aissati of Kenneth Perez. Het gaat om Ajax in het geheel. Wij willen dit jaar voor het kampioenschap gaan en dat is het belangrijkste”, aldus de kleine middenvelder tegenover Highlow.nl.

Maar, neemt Aissati dan genoegen met een reserverol? “Tuurlijk, iedereen wil spelen en niet op de bank belanden, maar ik wilde ook een ergens een nieuwe start maken. Ik had het bij PSV wel gehad.” En dus ging hij van Eindhoven naar Amsterdam. “Ik vind het een heel groot compliment dat een club als Ajax mij wilt. Het is niet raar deze overgang. Ik heb geen nare reacties gehad. Nog niet, maar dat kan nog.” Hij lacht. “Iedereen is heel enthousiast en blij voor mij. Supporters zeggen dat het Ajax-shirt me beter staat dan het PSV-shirt, maar ik heb er zelf zo nog niet naar gekeken.”

Pittiger
Alles is heel snel gegaan. Vrijdag was ik aan het trainen bij PSV en toen hoorde ik dat de clubs eruit waren. Toen ben ik zo snel mogelijk naar Amsterdam gereden om medisch gekeurd te worden. Maandagochtend vroeg op de club om het contract te ondertekenen. We hebben toen nog op de club getraind en daarna zijn we naar De Lutte gegaan. Alles is via mijn zaakwaarnemer gegaan. Het is niet zo netjes als je nog bij PSV onder contract staat en dat je dan al met de andere club gaat praten. Ajax wist dat ik graag naar Ajax wou gaan.” Bij Ajax maakt hij een andere training mee. “Ik zeg heel eerlijk: hier trainen ze heel pittig. Vergeleken met PSV is dit echt heel pittig. Ik heb ook van de jongens gehoord dat er wel een verschil zit met vorig seizoen. En ik krijg er een wasbordje van.” En weer lacht hij. Aissati is ontspannen. De druk van PSV is weg en hij heeft het duidelijk erg naar zijn zin bij Ajax. Het belooft wat voor dit seizoen, een gemotiveerde speler is altijd tot veel meer in staat…

Bron: Highlow.nl

Related posts