Eerste training De Lutte: Aissati en Padt

Ajax werkte maandagavond de eerste training af van het trainingskamp in De Lutte. Ismaïl Aissati voelde zich meteen op zijn gemak en Jong Ajax-doelman Sergio Padt keek zijn ogen uit.

Dat de traditionele voorbereidingsweek in De Lutte geen snoepreisje is, werd maandag meteen duidelijk. Tijdens de eerste training werkten de Ajacieden twee uur lang aan hun conditie, techniek en samenspel. Tijdens de grote partijvorm liet Ismaïl Aissati zien zich meteen op zijn gemak te voelen. De aanvallende middenvelder speelde met vertrouwen, durfde acties te maken en maakte een fitte indruk. ,,Het ging inderdaad lekker”, verklapte de Utrechter, die maandagochtend zijn handtekening onder een vierjarig contract zette. ,,Ik ken veel jongens van Jong Oranje of andere elftallen van de KNVB. Daardoor was er op het trainingsveld eigenlijk wel meteen een klik.”


Aissati op zijn eerste Ajax-training. Foto: Ajaxlife.nl
Klik HIER voor een compleet fotoverslag van Ajaxlife van de eerste training in De Lutte.

Sergio Padt, het andere nieuwe gezicht binnen de selectie, had het ook goed naar zijn zin tijdens zijn eerste dag in De Lutte. ,,Dit is heel mooi”, aldus de 18-jarige doelman. ,,Een paar jaar geleden was ik nog ballenjongen bij het eerste en nu loop ik ertussen. Vorige week was ik nog niet fit genoeg om al mee te doen bij het eerste”, zei hij. ,,Ik ben een maand geleden geopereerd aan een liesbreuk. Dat moest eerst goed herstellen.” Omdat derde doelman Kenneth Vermeer met het Olympisch team in voorbereiding is op de Spelen in Peking, leent Marco van Basten voorlopig één van de twee doelmannen van Jong Ajax. Padt: ,,Ik hoorde vrijdag dat ik mee zou gaan. Of ik nerveus was? Nou, ik heb vannacht niet zo heel goed geslapen. Ik sliep pas tegen half twee.”

Gabri en Sulejmani
Tijdens de training werd duidelijk dat het steeds beter gaat met de Ajacieden die tegen Noordwijk nog niet mee konden doen. Gabri en Miralem Sulejmani deden alle oefeningen mee (al kreeg Sulejmani in de partij nog wel af en toe wat rust) en Rasmus Lindgren (hamstring) en Bruno Silva (bovenbeen) werkten nog apart van de groep.

Vanochtend (dinsdag) begint Ajax met een training. Vanavond om 19.30 uur staat in Coevorden de tweede oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander is Germanicus.

Bron: Ajax.nl

Related posts