Ajax en Vertonghen bijna eens over contractverlenging tot 2013

Ajax staat op het punt het tot 2011 lopende contract van Jan Vertonghen (21) open te breken, op te waarderen en te verlengen tot 2013, zo meldt De Telegraaf vanochtend. „Beide partijen hebben de intentie uitgesproken langer met elkaar door te gaan. Als het goed is, mondt dat nog voor de Olympische Spelen uit in een nieuwe verbintenis”, verwachten de begeleiders van de jonge Belg, Marjolein en Mustapha Nakhli.

„Het eerste gesprek dateert van april en voerden we nog met Martin van Geel. Door de wisseling van de wacht kwamen de onderhandelingen even stil te liggen, maar inmiddels zitten we weer om de tafel”, aldus de Nakhli’s. „Marco van Basten heeft aangegeven Jan graag te houden. En Jan wil graag bij Ajax blijven.”

Manager technische zaken Danny Blind bevestigt het naderende akkoord. ,,De gespreken verlopen in een uitstekende harmonie en ik verwacht geen problemen. Jan verdient het ook om een beter contract te krijgen. Hij speelde afgelopen seizoen meer dan dertig wedstrijden en is daarmee een volwaardige eerste elftalspeler.”

Related posts