Blind: ‘Oleguer ziet Ajax zitten en wellicht nog een verdediger er bij’

Barcelona-verdediger Oleguer ziet een overgang naar Ajax wel zitten. Dat zegt Danny Blind vandaag na afloop van de oefenwedstrijd tegen vv Noordwijk (5-2 winst) tegenover de website Goal.com. De technisch manager van de Amsterdammers was zaterdag in Barcelona om een overgang van de verdediger te bespreken.

Ajax is al enige tijd op zoek naar opvolgers voor Jaap Stam (gestopt) en John Heitinga (vertrokken naar Atlético Madrid). De Argentijn Henrique werd gezien als kandidaat nummer één. “Maar de kansen om hem naar Amsterdam te halen zijn niet groot,” zegt Blind tegen Goal.com. “Dat weten we nu een paar dagen.” Bayer Leverkusen heeft de beste papieren om hem te huren.

De afgelopen dagen ging de naam van Oleguer, eveneens van Barcelona, rond in de wandelgangen. Blind: “Ik ben daar gisteren geweest en we moeten kijken hoe dat uit gaat pakken. Barcelona wil verder met Oleguer, maar hijzelf wil vertrekken. Hij heeft er in ieder geval geen problemen mee om in de Eredivisie te spelen, anders waren we er ook niet heen gegaan.”

Misschien twee verdedigers
Tegen hoofdklasser Noordwijk bleek eens te meer dat Ajax verdedigend aan versterking toe is. De amateurs wisten twee maal het net te vinden tegen de ploeg van debuterend trainer Marco van Basten. “We zijn klaar als er minstens één en misschien twee verdedigers bij zijn,” aldus Blind.

Bron: Goal.com

Related posts