Jarige Jaap Stam ziet baan als scout of jeugdtrainer wel zitten

Jaap Stam ziet een baan als scout of jeugdtrainer in de toekomst wel zitten. Dat zei de verdediger vanochtend tegenover Humberto Tan op Radio 538 toen deze hem belde om hem te feliciteren met zijn 36-ste verjaardag. Sinds de ijzersterke mandekker november vorig jaar stopte heeft hij ineens veel tijd voor andere dingen. “Ik vermaak me prima. Heb ineens veel tijd voor het gezin en ben lekker in de tuin aan het schoffelen.”

“Wie weet gaan we straks weer wat andere dingen doen, maar tot nog toe ben ik nog niet in het zwarte gat gevallen waar veel voetballers na hun actieve carriere in terecht komen. Ik ben ook niet een type die zich snel verveeld.”

Of Stam ooit terugkeert in de voetballerij is onduidelijk: “Een trainersbaan trekt mij niet zo eigenlijk. Ik ben wel bevoorrecht omdat ik de versnelde cursus coach betaald voetbal zou kunnen doen, maar mij lijkt een baan als scout of jeugdtrainer wel leuk.”

Op 26 juli is in Zwolle de afscheidswedstrijd van Stam. “Daar train ik niet extra voor. Normaliter train ik in de week nog steeds 3 a 4 keer, dat is nu net zo. Ik hoop dat het een mooie dag wordt.”

Related posts