Afscheidswedstrijd Jaap Stam live op SBS6

De afscheidswedstrijd van Jaap Stam is op 26 juli a.s. live te zien bij SBS 6. Het duel, dat volledig is uitverkocht, wordt gespeeld in het nieuw te openen stadion van FC Zwolle en gaat tussen het Ajax van Marco van Basten en een speciaal team met bevriende voetballers van Jaap Stam. Dit team wordt geleid door Guus Hiddink en daarmee krijgt de wedstrijd een tweede dimensie na de ontmoeting tussen de twee coaches tijdens Euro 2008.

Dat Van Basten het wederom zwaar krijgt, mag duidelijk zijn want het team van Hiddink telt niet de minste namen. Namelijk niet minder dan wereldberoemde spelers als Inzaghi, Gattuso en Romario strikken in Zwolle de veters om het Ajax alles behalve makkelijk te maken. Tevens kan Jaap Stam rekenen op steun uit eigen land; Arjen Robben, Wesley Sneijder, Patrick Kluivert en de gebroeders De Boer helpen de voormalig ‘Speler van het Jaar’. Ook Dennis Bergkamp maakt zijn opwachting in zijn eerste publieke wedstrijd na zijn afscheid van het profvoetbal.

Vanaf 20.00 uur is bij SBS 6 te zien hoe Harry Vermegen, op zijn eigen ludieke wijze, Jaap Stam meeneemt in een tijdreis langs zijn voetbalcarrière en vertellen de gastspelers ieder een anekdote over Jaap. De uitzending staat geheel in het teken van ‘De Rots uit Kampen’ en wordt gepresenteerd door Hans Kraaij jr. Het verslag van de wedstrijd komt uit de mond van Leo Oldenburger.

Related posts