‘Ajax trok opnieuw vergeefs aan de bel bij Daniël de Ridder’

Ajax heeft wederom een speler niet weten binnen te halen. De Amsterdammers wilde oud-Ajacied Daniël de Ridder contracteren, maar de vleugelspeler koos voor een langer verblijf in Engeland. “Er lag in Amsterdam een driejarig contract voor me klaar,” verklaart De Ridder. “Ajax is nog steeds mijn club, maar op een bepaald moment is het klaar.”

Ook vorige zomer wilde Ajax haar jeugdproduct terughalen, maar toen koos hij voor Birmingham City, waar toenmalig trainer van The Blues, Steve Bruce, de doorslag gaf voor de keuze van de Nederlander. Toen Bruce halverwege het afgelopen seizoen naar Wigan Athletic vertrok, viel De Ridder buiten de boot bij nieuwbakken trainer Alex McLeish. “Ik ben een technische speler en zo liet Alex McLeish het elftal niet voetballen. Het was geen vruchtbare samenwerking,” aldus de recordinternational van Jong Oranje.

Deze week liet de 24-jarige speler zijn contract ontbinden en vertrok hij transfervrij naar The Latics waar wederom Bruce een hoofdrol speelde. “De trainer, Steve Bruce, heeft me gehaald,” vertelt De Ridder in Het Parool. “Hij haalde me eerder al naar Birmingham en liet me veel spelen. Toen hij werd vervangen door McLeish mocht ik welgeteld nog vier keer voetballen.”

Zie ook eerdere berichten:
28 mei 2008:Voormalig manager van Birmingham wil De Ridder nu naar Wigan halen
06 mei 2008:Ex-Ajacied Daniël de Ridder naar Feyenoord?
03 juli 2007:De Ridder kon terug naar Ajax maar koos voor Birmingham
03 juli 2007:De Ridder niet naar Ajax maar voor drie jaar naar Birmingham
30 juni 2007:‘De Ridder sprak met Van Geel en Ten Cate’
27 juni 2007:De Ridder transfervrij! Te duur voor Ajax?
13 juni 2007:Van Geel weet niets van terugkeer De Ridder naar Ajax
17 mei 2007:Ajax ontvangt 1 miljoen euro als De Ridder verlengd bij Celta

Related posts