Kesler boos op Alkmaar: KNVB moet compleet nieuw competitieprogramma maken

Directeur betaald voetbal KNVB; Henk Kesler, maakt zich zorgen over het competitieschema. Uiterlijk 1 juli zou De Nederlandse voetbalbond het nieuwe competitieschema presenteren, maar de gemeente Alkmaar keurde het concept daarvan af. De burgemeester van de Noord-Hollandse stad ging niet akkoord met de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord op een woensdagavond in oktober.

Kesler zegt op zijn zie eerdere bericht weblog op de website van de KNVB daar weinig van te begrijpen: “Het is niet mogelijk deze wedstrijd te verplaatsen, zonder dat dit ingrijpende gevolgen heeft voor het competitieprogramma”, aldus de directeur op de website van zijn werkgever. “Ofwel: er moet een compleet nieuw competitieprogramma worden gemaakt, met dank aan Alkmaar. Ik vraag me in alle redelijkheid af waarom die wedstrijd vorig jaar wel midweeks gespeeld kon worden en nu niet. Ook zijn er vorig jaar toch geen midweekse UEFA Cup-duels van AZ verboden?!”

Schaterlachend
Als KNVB zijn wij hierover zeer teleurgesteld. Met een stijging van 17,6 procent van het aantal knelpunten wordt het vrijwel onmogelijk een programma samen te stellen. We moeten ditmaal rekening houden met – u leest het goed – 437 knelpunten. Vooral de stijging van het aantal commerciële knelpunten, zoals concerten en andere niet voetbalgerelateerde evenementen, baart ons grote zorgen. Een schrijnend voorbeeld is het Gelredome dat op voorhand al 45 van de 91 beschikbare voetbaldagen blokkeert. In het buitenland zou men trouwens schaterlachend van de stoel vallen, daar kennen ze dergelijke extreme beperkingen helemaal niet.

Related posts