Na Jordy Brouwer ook ex-Ajaxjeugdspeler Vincent Weijl (17) naar Liverpool

Nadat vorig seizoen tot ieders verrassing Ajax-jeugdspeler Jordy Brouwer naar Liverpool vertrok werd vandaag bekend dat hij daar gezelschap krijgt van een andere voormalig speler uit de Ajax-jeugd; de 17-jairige Vincent Weijl. Weijl’s huidige club AZ is allerminst blij met het vertrek van Weijl. De Engelse club is de Alkmaarders slechts een bescheiden opleidingsvergoeding verschuldigd en ook Ajax deelt nog mee in de opbrengst net als AFC, waar Weijl zijn voetballoopbaan begon.

AZ ziet overigens nog een ander talent naar Engeland verdwijnen: De pas 15-jarige Oguzhan Ozyakup gaat naar Arsenal. AZ baalt van de manier waarop de Engelse clubs talenten ronselen. Ozyakup en Weijl lieten zich niet ompraten door de Alkmaarders, die hebben gewezen op de volgens hen geringere kans op een doorbraak in het buitenland.

Arsenal en Liverpool hebben al een akkoord met de spelers, ook al hebben de clubs AZ nog niet officieel op de hoogte gebracht van de transfers. ‘Maar we weten hoe de zaak ervoor staat. We staan hier machteloos in’, legt technisch directeur Marcel Brands uit in het AD.

Related posts